Over mij

Opgericht in 2021 en gemaakt door en voor de stad. Een levensgrote U als iconisch stadssymbool dat veel meer is dan een U. Het is een uniek podium voor mensen, bedrijven, evenementen en verhalen, en een verbinder van hen allen. Bedoeld om ons stadsie nog toffer en fijner te maken.

Vandaar ook U vóór Utreg. De U is er ook voor jou

Een klein inzicht
in mijn tijdlijn

De U voor Utreg is opgericht door Daan Maasson. In 2019 had hij het idee voor de U voor Utreg en pitchte het bij Awesome Utrecht. Daar kreeg hij direct 20 andere Utrechters enthousiast en zij ondersteunden hem met 1.000 euro. Niet veel later sloten een hele rist Utrechters en Utrechtse bedrijven aan, waaronder Katja Nelissen, Ingmar Creutzburg en creative agency Everybody Likes Penguins.

De U leeft in de stad. Het is een emotie, een gevoel, een trots. Om ervoor te zorgen dat de U voor Utreg hierbij aansluit zijn veel ontwerpen gemaakt en getoetst, en is er samengewerkt met een grote groep mensen en bedrijven. Een deel van hen is onderdeel van de Club van U.

Vanaf het eerste moment was helder: de U moest meer zijn dan enkel een U. Alleen een U is niet bijzonder, wordt een foto-object en verliest over tijd zijn verhaal. De U moest goed doen voor de stad én een nieuw podium zijn voor mensen, bedrijven en evenementen. Dat is gelukt. Dit maakt de U voor Utreg wereldwijd uniek in zijn soort.

Ook de naam U voor Utreg is een resultaat van alle samenwerkingen en gesprekken. De naam toont dat het echt vóór de stad is. Het heeft hiermee een eigen identiteit, wat goed aansluit bij het gegeven dat het dit geen project is van de gemeente of stadsmarketing.

Dik twee jaar na de pitch was het eindelijk zo ver: op 25 augustus 2021 werd de U voor Utreg tijdens een feestelijke opening op de Neude door ras-Utrechter Wesley Sneijder onthuld aan de stad.

Meer weten, heb je een vraag of wil je samenwerken? Neem contact op en we doen binnenkort een bakkie.

April 2019
Het idee
Idee voor U voor Utreg voor het eerst gepitcht bij Awesome Utrecht.
April 2019
Mei 2019 - November 2020
Ontwerpfase
Ontwerpen toetsen en het organiseren van o.a. de vergunning, verzekering, mensen, en financiën.
Mei 2019 - November 2020
December 2020
We gaan beginnen!
Final ontwerp af, afspraken en financiering rond! Start met de bouw van de U.
December 2020
Augustus 2021
Opening
Lancering U voor Utreg op de Neude.
Augustus 2021

Samenwerken?

Heb je een tof idee en wil je samenwerken? Ik ben geen attractie, maar hou wel van duurzame actie. Stuur mij een bericht en laten we een bakkie doen.

Samenwerken U voor Utreg